I media: Svd om att bokföra bolags koldioxidutstläpp

btrbc > Okategoriserad > I media: Svd om att bokföra bolags koldioxidutstläpp

I media: Svd om att mäta bolagens koldioxidutsläpp.

Hållbar tillväxt framför kortsiktig lönsamhet – ett nödvändigt ont för näringslivet under 2020-talet. Annars kan enorma tillgångar bli värdelösa över en natt. Det spår Kristian Rönn, grundare och vd för Normative som kartlägger och bokför bolags koldioxidutsläpp. 

Så lyder ingressen från Svd artikel på Näringslivsdelen i helgen.

Kraven på transparens ökar – branscher blir förlorare

100 företag står för drygt 70 procent av de globala klimatutsläppen. Vad näringslivet gör för att förhindra klimatförändringar under 2020-talet är därför helt essentiellt – det är inget val, det är ett måste.

Att prioritera kortsiktig lönsamhet framför hållbar tillväxt är ohållbart för planeten men också för bolagen själva. Att sia om vilka affärsmodeller och investeringar som kommer att vara framgångsrika i slutet av 2020-talet är svårt – men forskning visar att hållbara företag presterar bättre och genererar högre avkastning. Bolag med en affärsmodell där koldioxidutsläppen är låg ökar chanserna att lyckas i framtiden.

Läs hela artikeln från Svd Näringslivsdel den 21 sept här

Kommentar BTR

Det här ser vi fram emot och det ligger helt i linje med vad vi försöker åstadkomma själva genom Den Nya Etiska Kartan där vi även vill inspirera andra.

Läs mer om Nya Etiska Kartan

Relaterat

Låt oss hålla i och hålla ut

Låt oss hålla i och hålla ut. Med de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten behöver vi

Continue reading

I ❤ förenkling

I ❤ förenkling Vi på BTR gillar när myndigheter satsar på förenklingar som gör det

Continue reading