Låt oss hålla i och hålla ut

btrbc > Okategoriserad > Låt oss hålla i och hålla ut

Låt oss hålla i och hålla ut.

Med de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten behöver vi ju alla göra justeringar igen vad gäller hur vi arbetar på plats eller på distans. Jag vet att det här kan kännas jobbigt att lägga om arbetet igen, men nu vet vi ju att vi kan göra det! Förhoppningsvis kommer det att bli lättare än i våras och vi håller tummarna för att det blir en kortare period denna gång. 

Jag tänker på alla i sjukvården som redan drar tunga lass. Nu blir de lassen tyngre igen. Jämfört med dem kan vi inte klaga, vi som sitter på kontor framför datorer, vi som ens har valmöjligheten att jobba hemifrån. Men jag tänker att alla ändå har vi en viktig roll att fylla för att få samhället att rulla på även under pandemin. 

Jag talar ofta om den Etiska kartan och samhällsdimensionen av vårt arbete med bokföring och lönehantering. När jag ser Folkhälsomyndigheten gå ut med sina nya riktlinjer blir jag blir påmind om att det arbete vi gör på BTR kanske är särskilt viktigt under pandemin. Viktigt för att våra kunder ska kunna fortsätta sin verksamhet och för att samhället ska få in de intäkter som ju i sin tur finansierar bland annat det ökade behovet av sjukvård som uppstår av ökat insjuknande. Jag blir ödmjuk när jag tänker på hur alla som är anställda på BTR verkligen behövs.

Jag är övertygad om att alla våra team kommer att hitta lösningar för att fortsätta verksamheten på bästa sätt, även denna gång.

I stunder som dessa blir jag även extra påmind om det humana kapitalet i ett företag. Det kan kännas tungt att återigen gå in i restriktioner och då är det extra viktigt att ta väl hand om sig, även mentalt. Därför har vi gjort justeringar så att anställda på BTR kan delta i regelbunden meditationen även på distans. 

Låt oss hålla i och hålla ut. Snart nog får vi även hålla om varandra igen.

/Lena Johansson, VD BTR

Relaterat

I ❤ förenkling

I ❤ förenkling Vi på BTR gillar när myndigheter satsar på förenklingar som gör det

Continue reading